Voor fysiotherapie in Nijmegen gaat u naar Praktijk Homburg

Heeft u overbelastingsklachten, artrose of hulp nodig bij revalidatie na een operatie? Of heeft u claudicatio (etalagebenen), hartlijden of een spierblessure? Maak dan een afspraak bij een van onze fysiotherapeuten. Vaak is er door een behandeling en instructie veel winst te behalen. Wellicht voelt u zich dan een stuk beter. Persoonlijk contact en aandacht voor uw klachten zorgen ervoor dat u gericht behandeld wordt. Ook voor een behandeling van uw (sport)blessure kunt u terecht bij Fysiotherapie Homburg in Nijmegen.

Fysiotherapie op maat

Bij ons bent u verzekerd van zorg op maat. U krijgt van onze fysiotherapeuten altijd een individueel behandelplan. Daarnaast houden we een vinger aan de pols bij veranderingen in het welzijn van u als cliënt. Mocht het voor u niet mogelijk zijn om naar de praktijk te komen, dan behandelen onze fysiotherapeuten ook aan huis.

De behandeling
Een behandeling kan bestaan uit oefentherapie, een massage (bijvoorbeeld een triggerpoint of bindweefselmassage), het meegeven van instructies en oefeningen, en eventueel nog het meegeven of aanbrengen van bewegingstape.


Fysiotherapie Homburg helpt u om uw eigen herstel te optimaliseren, als behandelaar maar ook als begeleider. Uw klachten worden zoveel mogelijk verholpen en u krijgt tips en oefeningen mee die voorkomen dat de blessure terugkeert. Helaas is het niet altijd mogelijk om volledig herstel te realiseren. Toch is fysiotherapie zeker een toegevoegde waarde om uw mobiliteit optimaal te houden en klachten te beperken tot een minimum.

Maak een afspraak

Vergoeding voor uw fysiotherapiebehandeling?

Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende zorgverzekering. In uw polis vindt u op hoeveel fysiobehandelingen u recht heeft. Komt u er zelf niet uit? Dan kunt u dit uiteraard altijd aan ons vragen. Wanneer u geen fysiotherapie in uw verzekeringspakket meer heeft, ontvangt u van ons een rekening.


Vergoeding bij chronische aandoeningen
Bepaalde chronische aandoeningen vallen wel binnen de basisverzekering. Na de eerste 20 behandelingen, die uit de aanvullende verzekering of door uzelf worden betaald, vallen de vervolgbehandelingen binnen de verzekering. Deze worden vergoed, maar tellen wel mee voor het eigen risico (vanaf € 385 in 2018).

Aangesloten bij het KNGF

Indien u niet tevreden bent of een klacht heeft over de bejegening door of behandeling van uw fysiotherapeut of een van de
andere personeelsleden, kunt u dit melden aan uw fysiotherapeut of een van de maatschapsleden. Uw klacht zal worden behandeld conform de richtlijnen van het KNGF. U vindt hierover informatie in het folderrek in de wachtruimte.

Fysiotherapeute Lisette Wevers

De fysiotherapeute vindt het belangrijk dat cliënten als mens worden gezien en gehoord. Er komt geen pijnlijke schouder binnen, maar iemand die helaas last heeft van zijn of haar schouder. Lisette Wevers hecht dan ook veel waarde aan een-op-eencontact tussen de cliënt en de therapeut. Dit is een van de speerpunten van de praktijk.

Neem contact op met de fysiotherapeute

Fysiotherapeut Fred Homburg

Fred Homburg nam in 2007 de praktijk over van de inmiddels gepensioneerde Huub Fortgens. Als sporter stond Fred Homburg jaren aan de top van het Nederlandse ijshockey. Voordat Fred in de praktijk ging werken heeft hij 12 jaar in verpleeghuis Kalorama gewerkt. Hierdoor heeft hij veel ervaring met het werken met ouderen. Daarnaast heeft Fred zich gespecialiseerd in looptherapie en levensstijlbegeleiding. Dus heeft u last van een sportblessure en een stevige behandeling of massage nodig? Dan neemt u contact op met Fred.

Neem contact op met de fysiotherapeut
Hilleke Scherpbier

Bij ons in de praktijk is het ook mogelijk om u te laten behandelen door Hilleke Scherpbier. Zij legt zich toe op oefentherapie en mensendiecktherapie. Kijk voor meer informatie op www.hillekescherpbier.nl.